Tai Chi Chuan - Tips for Begyndere

Tai Chi Chuan er en fantastisk metode til styrke både krop og sind. Her får du vores bedste tips til Tai Chi Chuan.

Hvad er Tai Chi, og hvad kan det gøre for dig?

Tai Chi Chuan, populært forkortet til Tai Chi, er en populær kinesisk kampkunst, der også er en form for aktiv meditation. Tai Chi er en effektiv metode til at berolige og styrke krop og sind. Af den grund, er der mange mennesker i alle aldre, der i disse tider vælger at træne Tai Chi. I vores travle tid med øget tempo, konsumerisme, stigende mængder af stress, angst og depression er det fuldt forståeligt hvorfor. Her er nogle tips for begyndere, der vil hjælpe dig med at få mere ud af din Tai Chi træning, hvad enten du netop er begyndt, eller overvejer at starte.

Prøv at udvikle en dybere fornemmelse af din krop og bliv bevidst om eventuelle spændinger, den holder på. Arbejd på at forstå fod placering først, da din forbindelse med jorden giver dig fundamentet for din balance, struktur og stabilitet. Brug tid på at øve de basale fodtrin, mens du bevarer et lavt tyngdepunkt og undgår at gå ned i højde.

“At lære er at spise, at øve er at fordøje.” - Huang Sheng-Shyan

Tai Chi er en yderst effektiv måde at slappe af på. 

Mere end bare afslapning

Når du har prøvet kræfter med online gaming, og forhåbentlig endda vundet en fornuftig præmie, så kunne du altid vende tilbage til Tai Chi, og få åndedrættet og kroppen med igen.

Herunder kommer yderligere et par nyttige Tai Chi tips til dig på begynder-niveau.

Forsøg så vidt muligt at slappe af i dine fingre, hænder og arme i løbet af din praksis. Arbejd gradvist, stilling efter stilling, indtil du integrerer hver enkelt bevægelse ind i dit sind og din krop. På den måde vil det blive lettere for dig at lære de efterfølgende stillinger og overgange. Husk at tjekke regelmæssigt, om dit åndedræt er centreret i det nedre maveområde. Prøv at tune dig ind på dit åndedræt og hvordan du rent fysisk står op i løbet af dagen, også mens du ikke er i gang med at praktisere Tai Chi.

Vær opmærksom på de kortvarige øjeblikke af ustabilitet og ubalance, og gentag så overgangene indtil du føler dig mere tryg og stabil. Fokuser på at dine bevægelser kommer fra taljen, og prøv at lade hele kroppen bevæge sig som en sammenhængende enhed. Forbliv afslappet og nyd din Tai Chi træning. Selvom du måske blot kan finde få minutter om dagen til din praksis, så prøv at gøre det regulært, meget gerne dagligt.

Vigtigst af alt, husk at slappe af, være åben og hav det sjovt. Leg med det. Nyd at observere naturens processer som regn, vind og stilhed. Bliv bevidst om hvordan du bevæger dig i hverdagsopgaver såsom strygning, rengøring og opvask.

Og endelig, hold øje med Yin og Yang i dig selv. I Taoismens Yin og Yang symbol, danser modsætningerne med, og indeholder hinanden. Søg balance i dit liv, gennem ærlig accept af dine egne negative som positive sider.

27 Jul 2020

Tai Chi Chuan

Velkommen til denne blog om Tai Chi Chuan. Her kan du læse alt om denne klassiske serie af øvelser, som kineserne har udviklet, og som er en fantastisk effektiv og samtidig meget blid træning af bevægelsesapparatet. Samtidig øves opmærksomheden, fordi de graciøse øvelser kræver, at man er fuldt opmærksom på, hvad man foretager sig.

Tai Chi Chuan er en måde at skabe balance i livet, idet man styrker sin energi, sin mentale position og i dybeste forstand får et afklaret forhold til sin tilværelse.

Læs om, hvordan man kan bruge Tai Chi Chuan som både psykisk og fysisk selvforsvar og opnå større livsenergi.
God fornøjelse her på bloggen!